Trustpilot

Svetsjackor

När du svetsar är det viktigt att skydda din överkropp mot dem gnistor och stänk av smält metall som uppstår under arbetet. En svetsjacka från expondo är ett utmärkt val för att få detta skydd. Tack vare att jackorna är tillverkade av läder av hög kvalitet och sydda med KEVLAR-tråd har de en lång livslängd och flam- och värmebeständiga egenskaper. Svetsjackorna är dessutom utformad med bekvämlighet i åtanke och hindrar inte din rörselsefrihet.

Svetsa säkert med en svetsjacka från expondo

Med en svetsjacka tillverkad av Stamos Germany får du ett utmärkt skydd för överkroppen när du svetsar. Till skilland från svetsförkläden har svetsjackor ärmar, vilket innebär ett extra lager av skydd. Som ett bevis på jackornas tillförlitlighet är de certifierade enligt EN-standarden 11611:2015, skyddsklass 2, brandskydd A1. Detta bekräftar plaggens flam- och värmebeständiga egenskaper och att de skyddar mot värme, gnistor, och smält metall.

Anledningarna till det goda skyddet är för det första att jackorna är tillverkade av läder av hög kvalitet. För det andra är sömmarna gjorda med KEVLAR-tråd, vilket gör att de kan stå emot temperaturer upp emot 426 C. Och för det tredje är knapparna på jackorna isolerade och icke-ledande, vilket innebär att de är idealiska att använda tillsammans med elektrisk utrustning så som MIG, MMA, och plasmaskärare.

Utöver fokuset på att tillverka svetsjackor som erbjuder ett förstklassigt skydd har Stamos Germany även utformat jackorna med användarens bekvämlighet i åtanke. Det innebär att de är bekväma att bära under längre perioder och att de inte hindrar användarens rörlighet, vilket sammantaget betyder att du kan arbeta koncentrerat under lång tid utan att hindras av plagget. För extra funktionalitet är svetsjackorna även utrustade med en praktisk innerficka för att ha mindre verktyg nära till hands.

Fördelarna med en svetsjacka från expondo:

• Tillverkade av högkvalitativt läder, och med sömmar av KEVLAR-tråd.

• Certifierade enligt EN-standarden 11611:2015, skyddsklass 2, brandskydd A1.

• Bekväma att bära och hindrar inte användarens rörlighet.

Skyddsutrustning för både proffs och hobbyister

Med en svetsjacka får du ett pålitligt skydd under alla typer av svetsarbete. Det inkluderar MMA, MIG/MAG, TIG, och plasmaskärning. Tack vare det slitstarka materialet som den är tillverkad i är den ett utmärkt val för proffs som svetsar i en verkstad, garage, på ett bygge, m.m., och dagligen utsätter sina svetskläder för stor påfrestning.

För en hobbyist, å andra sidan, som kanske inte har lika mycket pengar att röra sig med, är den en minst lika bra val, eftersom den har en så pass lång livslängd och även ett förmånligt pris. Det innebär att hobbyisten kan spara pengar på svetskläder som håller och lägga dem på annan utrustning istället.

För att komplettera svetsjackan och skaffa en fullständig uppsättning svetskläder behöver du titta in i kategorierna för svetshandskar och svetshjälmar. Om du även är i behov av en svets kan du titta in i kategorin för svetsset. Där hittar du svetsar och hjälmar att smidigt beställa i ett och samma paket. Vad du än väljer att köpa av dessa produkter så har du 100 dagars returrätt och 3 års garanti. Frakten bjuder dessutom expondo på. Välkommen att göra din beställning redan idag!