Trustpilot

Brevvågar

Hitta inspiration på expondos blogg!

En brevvåg kan komma till användning i många olika verksamheter och är ett nödvändigt verktyg när man måste få reda på den exakta vikten på mindre föremål. Exempelvis brev, dokument, böcker och andra lättare pappersobjekt går att väga snabbt och precist med en digital brevvåg. I butiken hittar du vågar från Steinberg Systems, en tysk tillverkare med flerårig erfarenhet av produkttillverkning för kontor och handel. Deras brevvåg i olika modeller har genomgått kvalitetskontroller som följer tysk kvalitetsstandard.

Exakt och pålitlig viktmätning för kontor och butik

För en verksamhet där det krävs exakt och pålitlig viktmätning är det nödvändigt att investera i en riktigt bra våg. För att väga mindre objekt kan man till exempel välja mellan en brevvåg och en precisionsvåg. precisionsvågar har ofta en avläsningsnoggrannhet som är högre än vad brevvågar har och den kan exempelvis ligga på 0,01 gram. För de flesta kontor som mest hanterar pappersvaror såsom brev är det vanligtvis tillräckligt med brevvågar.

De flesta brevvågar har en avläsningsnoggrannhet som ligger på 1 gram, men hur tunga objekt man kan väga på brevvågen skiljer sig åt mellan de olika modellerna. Köper du en brevvåg från Steinberg Systems kan du välja en våg som väger upp till 5 kilo, 10 kilo eller 25 kilo, vilket brukar räcka för de flesta kontor. Behöver man väga tyngre saker än så bör man köpa till en annan våg. paketvågar kan exempelvis vara ett bra val om man ofta väger tyngre objekt och bland de olika modellerna i sortimentet kan man bland annat hitta vågar som väger upp till 70 kilo. Noggrannheten på dessa vågar ligger vanligtvis på 5 gram och därför är en brevvåg ett bättre val om man väger brev, dokument eller andra lätta pappersvaror. Till kontoret är det ofta fullt tillräckligt med brevvågar, men till handeln kan man även behöva en plattformsvåg för leveranser och utskick samt en räknevåg för butiken.

En brevvåg garanterar rätt porto

En brevvåg är ett måste att ha till hands om man postar många brev. Eftersom den är så exakt kan den räkna ut exakt hur mycket breven väger och sedan lägger man på porto som räcker för vikten och destinationen.

Att alltid ha garanterat rätt porto kan spara en del pengar, framförallt för det kontor som skickar stora mängder brev. Väljer man en brevvåg som har en praktisk PCS-funktion går det även att väga många objekt tillsammans och sedan kan man dela på vikten i intervaller för att se hur mycket ett enda objekt väger. Detta är en praktisk funktion som sparar tid vid de tillfällen då många försändelser som är likadana ska skickas.

Brevvågar som är tillverkade av Steinberg Systems är utvecklade för att användas dagligen. Alla brevvågar från denna tillverkare har en lättläslig display och olika funktioner som man kan ställa in som till exempel tara, olika viktenheter och en LCD-display som signalerar när man går över viktgränsen. Dessa funktioner gör det till en oumbärlig brevvåg för kontor och handel.

Eftersom brevvågar ofta används väldigt regelbundet är det viktigt att de håller utmärkt kvalitet. När du köper din brevvåg i shoppen får du professionell utrustning som är mycket prisvärd och som garanterat håller bästa kvalitet. Med gratis frakt skickar vi sedan din nya våg direkt till ditt kontor eller din butik.