Fickvågar

Hitta inspiration på expondos blogg!

En fickvåg behöver du för att väga sådant som kryddor, smycken, kemikalier, metaller, och ädla stenar. Juveleraren är kanske den yrkesperson som har den största användningen för en fickvåg, eftersom precisionen måste vara exakt. Kern har vågar som har allt det man kan önska av en våg av det här slaget. Den har en invägningstid på endast två sekunder, vilket gör att man snabbt får fram pålitliga siffror av det man väger.

Precisionsvågar för exakta resultat

En fickvåg har en avläsning från cirka 0,1 milligram till 20 gram. Den ger flera vägningslägen såsom g, oz, dwt och ozt. Det här är speciellt användbart om du handlar med föremål som har stora värden eller är mycket lätt eller smått. Ädelstenar är som tidigare nämnts en sådan kategori. Vågen är lätt att bära och således praktisk att ha med sig på affärsresor och liknande. brevvågar är en annan typ av precisionsvåg som väger aningen större vikter.

Andra vågar som även de mäter lätta vikter, även om det inte går att jämföra med en fickvåg, är bordsvågar. De klarar oftast ca 0,1 gram och är användbara för brev, men även exempelvis mat, smycken, mynt, mediciner och så vidare. Butiksvågar och en räknevågar är relativt lika i sina användningsområden. Handel och industri är två områden där de är vanliga. En butiksvågar klarar dock större vikter och kan vara bättre för butik exempelvis. Med en räknevåg kan man beräkna, förutom själva vikten, även referensvikt och totalvikt. Brukar finnas i järnhandeln, bland annat. Vad du än har för behov kan du vara säker på att hitta en våg som passar dig, från vårt sortiment. Vi har kvalitetsvågar från både Steinberg Systems och Kern. Allt för att göra utbudet så brett som möjligt för våra kunder och anpassade till olika behov. Vi är säkra på att du kommer att hitta en våg som passar dig!

En fickvåg som inte gör dig besviken

En fickvåg från Kern har ett praktiskt lock, så den går alldeles utmärkt att ha i fickan. Det här är vågar du kan ha med dig på resor, möten, eller varhelst du kan behöva ha med en våg av den här typen.

En fickvåg måste naturligtvis ha en lång batteridriftstid och detta har en Kernvåg. Den har batteritid på upp till 70 timmar, så du kan vara trygg med att du har en våg som kan vara i användning länge innan du behöver byta batteri i den. Den tål även kyla bra och kan användas ända ner till ca fem grader. Måtten på vägningsytan är 7 x 8 centimeter. Vågens yttre mått ligger p ca 9,5 x 13 med en höjd på ca 3 centimeter.

Två av våra fickvågsmodeller har en praktiskt kalkylator i locket. Det är en fickvåg som är ett komplett arbetsredskap med andra ord. Väldigt praktiskt när du ska räkna på värden av ämnen och föremål av större värden. Trots sin ringa storlek har den en stor display så du kan se siffrorna tydligt.

En av våra modeller från Kern har dessutom en liten medföljande vågskål. Mäter du exempelvis kryddor är det här en oumbärlig funktion som gör ditt arbete väldigt mycket lättare. En kalibreringsvikt ingår och en fickvåg som den här är väldigt enkel att använda, eftersom den endast har fyra knappar.