Trustpilot

Crepesjärn

Hitta inspiration på expondos blogg!

Vill du kunna trolla fram lite fransk charm? Royal Caterings crepejärn lämpar sig utmärkt för att användas dagligen i gatukök, marknadsstånd och restauranger. Alla våra järn har ytterst korta uppvärmnings- och avkylningstider och är särskilt enkla att rengöra. Kika gärna runt i vår onlineshop där du, utöver crepejärn, hittar våffeljärn, glassmaskiner, juicepressar och kaffebryggare, som kanske också kan vara intressant för dig som serverar kunderna crepes. Sedan lönar det sig att införskaffa en värmemonter och en tallriksvärmare, så att dina kunder kan avnjuta läckerbitarna i varmt tillstånd!

Goda och tunna crepes med expondos crepesjärn

I expondos sortiment hittar du ett brett urval av crepejärn för din restaurang eller ditt gatukök. Vi erbjuder olika storlekar och former på maskinerna, och för den riktigt effektiva crepemästaren finns också modeller med dubbla järn. Tack vare de effektiva gasbrännarna som finns under plattorna når crepejärnen snabbt den önskade stektemperaturen, och tack vare den helautomatiska termostaten hålls temperaturen också konstant.

Crepejärnen är byggda på ett sätt som möjliggör en snabb och enkel rengörning. Rostfritt stål är ett material som enkelt och säkert låter sig rengöras och ser samtidigt väldigt tilltalande ut rent estetiskt. Royal Caterings långa erfarenhet inom branschen för restaurangutrustnings genomsyrar hela sortimentet: hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Vårt samarbete med Royal Catering som leverantör av utrustning för storkök betyder inte bara förmånliga priser för dig som kund, utan också du som kund alltid står nära planerings- och produktionsprocessen. Tack vare vårt långa samarbete med Royal Catering har vi lyckats skapa goda förutsättningar för att kunna påverka under själva tillverkningsprocessen. Du kan förlita dig på att utrustningen du köper hos epondo gått igenom många tester och kontroller - allt för att säkerställa den höga kvaliteten som vi har som krav på producenten.

Bekanta dig med vårt breda utbud av marknadsutrustning - exempelvis professionella sockervaddsmaskiner - och gör din beställning redan idag! Vi bjuder naturligtvis på frakten till Sverige – oavsett om du beställer till hemmet eller verksamheten.

Crepesfakta!

Crepes är en ursprungligen fransk maträtt som liknar de svenska pannkakorna och kan serveras både i sött och salt skick, som förrätt, huvudrätt eller efterätt. Egentligen kan man dela upp det som vi svenskar känner som crepes, i två olika kategorier - söta crepes och matigare galetter. Crepes innehåller till stor del av vetemjöl och serveras med söta fyllningar som t.ex. sylt eller choklad, medan galetter görs av bovetemjöl och serveras med saltigare tillbehör såsom skinka, lax eller grönsaker.

Vad är då skillnaden mellan crepes och vanliga pannkakor? Storleken är nog definitivt en av skillnaderna: tack vare crepejärnets storlek skiljer crepesen sig nog inte avsevärt från de pannkakor man steker hemma med en vanlig stekpanna. Dessutom är en riktigt god crepes med skinka, ost och sparris både matigare och festligare att servera än mormors pannkakor. Fast visst kan du ju också steka pannkakor enligt mormors recept med våra crepejärn.

Prova dig gärna fram med olika fyllningar för dina crepes – särskilt färska ingredienser och enkla smakkombinationer uppskattas också av möjliga franska gäster. De enklaste (och enligt vissa också de godaste!) crepesen serverar du helt enkelt med socker och smör, så särskilt komplicerat behöver det inte alls bli!