Trustpilot

Våffeljärn

Hitta inspiration på expondos blogg!

Våfflor – partyfavoriten för både stora och små

Grundreceptet för våfflor är egentligen ganska simpelt: vetemjöl, bakpulver, ägg och smör. Vid olika slags dietära restriktioner kan grundreceptet dock också justeras enligt behov och smak: det går också bra att grädda våfflorna utan ägg (var dock noga med konsistensen!), och mjölken kan ersättas med vatten. När våfflorna är klara är det vanligt att servera dem tillsammans med något, vilket även det kan varieras efter smak. En favorit är dock sylt och grädde, men även glass blir riktigt gott!


Nyckeln till riktigt smaskiga våfflor ligger inte bara i högkvalitativa ingredienser (som du ser kan man variera det rätt kraftigt), utan här spelar också själva våffeljärnet en stor roll i slutresultatet. Därför är det viktigt att ha ett riktigt bra våffeljärn för att uppnå optimalt resultat. Då du börjar med gräddandet ska du hålla koll på att järnet är tillräckligt varmt: det är just den korrekta värmen som ger den frasiga våffelytan vi älskar! Dessutom rekommenderar vi att du smörjer alla gräddningsplattorna med smör ifall du har ett enkelt eller dubbelt våffeljärn innan du häller i smeten: då lossnar de färdiga våfflorna lättare, och får också en lätt smörsmak i ytan.

Du behöver dock inte oroa dig för att du ska göra fel vid gräddningen! När du använder ett våffeljärn från expondo får du nämligen en hel del hjälp. En inbyggd timer på det bästa våffeljärnet ser till att våfflorna aldrig gräddas längre än du vill, och genom att ställa in temperaturen kan du förändra deras konsistens och på så sätt skapa den perfekta våfflan! Eftersom gräddningsplattan, eller plattorna om du väljer ett dubbelt våffeljärn är tillverkade i teflonbelagd aluminium eller gjutjärn (beroende på modell) är det dessutom mycket lätt att få loss dem från järnet, vilket gör att du utan problem kan servera hela och aptitretande våfflor till dina kunder. Vare sig du letar efter ett dubbelt våffeljärn eller ett enkelt våffeljärn hittar du garanterat rätt i vårt utbud!