Våffeljärn

Upptäck vårt breda produktsortiment
Fler kategorier

1 - 17 av 17 produkter

Inga resultat hittades med denna filtrering!

Finns det något godare än nygräddade våfflor? Hos expondo hittar du våffeljärn som är speciellt utvecklade för professionellt bruk. Perfekt för storkök, gatukök, eller på marknader. Spillskydd, värmeisolerade handtag och inbyggda timers håller din arbetsyta ren och säker, medan en uppsjö av olika modeller gör att du verkligen kan sticka ut med dina våffelkreationer. Eller vad sägs om bubbel-våffeljärn och pinnvåffeljärn? Eller kanske mer traditionella järn för belgiska våfflor eller hjärtformer? Välkommen att titta runt för att hitta rätt våffeljärn för dig!

 

Våfflor – partyfavoriten för både stora och små

 

Grundreceptet för våfflor är egentligen ganska simpelt: vetemjöl, bakpulver, ägg och smör. Vid olika slags dietära restriktioner kan grundreceptet dock också justeras enligt behov och smak: det går också bra att grädda våfflorna utan ägg (var dock noga med konsistensen!), och mjölken kan ersättas med vatten. När våfflorna är klara är det vanligt att servera dem tillsammans med något, vilket även det kan varieras efter smak. En favorit är dock sylt och grädde, men även glass blir riktigt gott!

 

Nyckeln till riktigt smaskiga våfflor ligger inte bara i högkvalitativa ingredienser (som du ser kan man variera det rätt kraftigt), utan här spelar också själva våffeljärnet en stor roll i slutresultatet. Då du börjar med gräddandet ska du hålla koll på att järnet är tillräckligt varmt: det är just den korrekta värmen som ger den frasiga våffelytan vi älskar! Dessutom rekommenderar vi att du smörjer gräddningsplattorna med smör innan du häller i smeten: då lossnar de färdiga våfflorna lättare, och får också en lätt smörsmak i ytan. 

 

Du behöver dock inte oroa dig för att du ska göra fel vid gräddningen! När du använder ett våffeljärn från expondo får du nämligen en hel del hjälp. En inbyggd timer ser till att våfflorna aldrig gräddas längre än du vill, och genom att ställa in temperaturen kan du förändra deras konsistens och på så sätt skapa den perfekta våfflan! Eftersom gräddningsplattorna är tillverkade i teflonbelagd aluminium eller gjutjärn (beroende på modell) är det dessutom mycket lätt att få loss dem från järnet, vilket gör att du utan problem kan servera hela och aptitretande våfflor till dina kunder.

 

Fördelarna med ett våffeljärn från expondo:

• Kort uppvärmningstid.

• Inställbar timer som signalerar med ljudsignal när våfflan är klar.

• Spillskydd håller arbetsytan ren.

• Gräddningsplattor i non-stick-material gör det lätt att få loss våfflan.

 

Spana gärna även in våra förträffliga crepejärn när vi är inne på temat våfflor! Eller varför inte andra lämpliga apparater att ha till hans vid festligheter, så som popcornmaskiner eller sockervaddsmaskiner.

 

Våffeljärn för olika slags våfflor

 

Med det breda utbudet av våffeljärn från expondo kan du tillaga en mängd olika varianter av våfflor. I sortimentet finns det givetvis de traditionella varianterna som låter dig grädda runda, fyrkantiga, hjärtformade, och belgiska våfflor. Men expondo erbjuder även modeller som går utöver det vanliga och verkligen låter dig imponerade på dina gäster! 

 

För att erbjuda dina kunder något alldeles extra kan vi rekommendera att du tar dig en titt på vårt bubbelvåffeljärn. Denna sexkantiga våffla med en krispig utsida och mjuk insida har ett unikt bubbelmönster som verkligen fångar blickarna. Förutom att servera den som en vanlig våffla är det även möjligt att rulla ihop den till en strut och servera den fylld med, exempelvis, glass. 

 

En annan modell som verkligen drar blickarna till sig är corn dog-/pinnvåffeljärnet. Med denna apparat kan du, som namnet antyder, servera våfflor på pinne. Perfekt för att göra ditt utbud av desserter extra intressant! Dessutom kan du  även tillaga amerikanska corn dogs. Alltså varmkorv på pinne, täckt av en majssmet. 

 

Expondo erbjuder också flera modeller med dubbla järn. Tillsammans med det faktum att alla apparater har en kort uppvärmningstid är det möjligt att snabbt tillaga stora mängder våfflor, för dem som behöver det.

 

För att underlätta rengöringen av maskinen kan du välja en av flera modeller med spillskydd. Det hindrar smeten från att svämma över och håller därigenom arbetsytan ren. I övrigt är alla våffeljärn utvändigt konstruerade i rostfritt stål, vilket även det underlättar rengöring, och med värmeisolerade handtag, vilket håller användaren säker.