Trustpilot

Hyllplan

Hitta inspiration på expondos blogg!

Förvaringslösningar brukar vara en ständig huvudvärk på de flesta arbetsplatser. I synnerhet gäller detta för arbetsplatser som kräver stora mängder verktyg och redskap, som ett storkök. För en restaurang blir ofta hyllplan en grundläggande aspekt av förvaringslösningen. Genom att använda exempelvis hyllplan i rostfritt stål kan utrustning förvaras både lättillgängligt och lättstädat. För utrustning som används ofta är just öppna förvaringslösningar som hyllar ofta att föredra, eftersom de håller redskapen ur vägen samtidigt som de är enkla att komma åt.

Pålitlig förvaring för professionella kök

Ett professionellt kök är mycket beroende av god logistik och rationella arbetsflöden. I detta sammanhang blir arbetsplatsens förvaringslösningar naturligtvis mycket viktiga. Redskap som är i vägen hindrar att arbetet kan flyta så väl som det borde. För många som ansvarar för förvaringen blir en av de första frågorna: golvhyllor eller väggmonterade hyllplan? Hyllplanens stora fördel är just att de inte har någon kontakt med golvet - de lämnar golvytan fri.

Genom att välja en vägghylla som förvaringslösning i ert professionella kök, kan utrustning och redskap förvaras över arbetsytor och över huvudhöjd. Redskapen kommer därmed ur vägen för medarbetarnas rörelseflöde genom arbetslokalen. Samtidigt förvaras utrustningen mycket tillgängligt, eftersom den kan finnas inom armslängds avstånd från arbetsytorna. Med en öppen förvaringslösning kan alltså såväl arbetsplatsens logistik som arbetsredskapens tillgänglighet förbättras. Ett högskåp eller arbetsskåp kan vara ett föredra om förvaringen avser utrustning som inte får utsättas för smuts eller annan påverkan. Ett aktivt kök, i synnerhet ett trångt sådant, kan ju annars lätt medföra spill och andra olyckor. Genom att kunna stänga in vissa redskap kan ni således se till att hålla den helt skyddad fram tills att den behövs. Att tänka igenom dessa aspekter innan ni bestämmer er för förvaringslösningar kan bespara er mycket besvär. I vårt sortiment finns många olika hyllplan i varierade utföranden. Det finns något som passar även din arbetsplats.

Vi erbjuder hyllplan för krävande storkök

Vårt varierade utbud av olika hyllplan erbjuder krävande storkök pålitliga förvaringslösningar. Kvalitet och hållfasthet präglar hela utbudet, oavsett vilken utformning och typ av fästen ni väljer. Våra rostfria hyllor ger er en lättskött och hygienisk förvaring som inte kompromissar med tillgängligheten för era arbetsverktyg.

När ni väljer hyllplan bör ni ha klart för er var de kommer att monteras. Om ni tänker montera dem över arbetsstationer för att skapa snabb åtkomst till er utrustning, bör de inte sitta för högt. Det kan alltså vara bra att då hålla sig till ett plan. Utöka på längden, snarare än höjden, om mer förvaring krävs. Välj de storlekar och utformningar som passar just er bäst och ni kommer att få en arbetsplats som är mer framkomlig och lättarbetad för alla anställda.

När ni väl valt rätt storlek på era hyllplan, kan det också vara en bra idé att ägna monteringslösningen en snabb tanke. Är ni säkra på att den lösning som ni överväger fungerar på er arbetsplats? Kontakta hantverkaren som ska utföra monteringen om ni är osäkra, så slipper ni returnera hyllorna i onödan.

Rätt hyllplan kan bli räddningen för en ansträngd arbetsmiljö. Få saker gör ett kök mer svårarbetat än undermåliga förvaringslösningar som skapar dålig framkomlighet och förvirring. Våra högkvalitativa hyllor är en investering i er arbetsplats och era medarbetare. Förvara er utrustning rationellt och pålitligt!