Trustpilot

Kryddhyllor

Hitta inspiration på expondos blogg!

För det professionella köket är det viktigt att ingredienserna finns nära till hands. Kryddor används till exempel ofta under en arbetsdag och det ödslar mycket värdefull tid om man först måste leta efter kryddorna för att sedan öppna olika burkar för att få fram den rätta kryddblandningen. En kryddhylla underlättar arbetet i både storkök och restaurang. Det är även praktiskt med en kryddhylla som är tillverkad i rostfritt stål eftersom det ger en stabil konstruktion som är lätt att rengöra.

Ett välutrustat kök ger bättre mat

En kryddhylla som är designad på ett smart sätt har små behållare som hänger fast i skenor under hyllplanet. I behållarna fyller man sedan på alla de kryddor man använder allra mest i köket, som till exempel peppar, salt och örter. På ovansidan av hyllan kan man förvara tyngre saker som exempelvis kastruller eller köksredskap. Det innebär att man kanske kan minska behovet av golvhyllor och på så sätt få mer golvutrymme tillgängligt.

Eftersom man monterar upp produkten med hjälp av två sluttande sidoväggar går det att placera den på ett sätt som passar bäst i det kök där den ska användas. Sidoväggarna kan nämligen placeras både på ovan- och undersidan av hyllplanet med hjälp av fyra stabila och tåliga skruvar. Efter detta fästs sedan hyllan direkt på väggen. Tack vare detta praktiska system går det även att montera upp kryddhyllan inuti ett högskåp om man föredrar det. Många professionella kök väljer även att sätta fast kryddhyllan en bit ovanför ett arbetsskåp, för när alla viktiga verktyg för arbetet finns i närheten av varandra kan man minimera arbetsrörelserna och tidsåtgången. I skåpet kan man exempelvis förvara de viktigaste redskapen som kastruller och stekpannor medan all smaksättning som behövs finns på plats i kryddhyllan. Det går även att montera en kryddhylla på underdelen av en vägghylla för att skapa ett praktiskt och kompakt förvaringssystem.

En kryddhylla förenklar för alla kök

Professionell köksutrustning måste vara tålig, ha lång livslängd och även kunna rengöras snabbt och lätt. En kryddhylla som är tillverkad i rostfritt stål uppfyller alla dessa krav. Kombineras den tillsammans med annan utrustning i samma material kan man skapa ett kök som är enkelt att rengöra vid slutet på arbetsdagen.

Behållarna där kryddorna förvaras går att ta ut helt och diskas i maskin vid behov och hyllplanet torkar man av med en fuktig trasa och ett desinficerande rengöringsmedel när det behövs. Behållarna på en kryddhylla ser inte bara till att kryddorna finns nära till hands när man behöver dem, utan de skyddar även kryddorna mot ljus och fukt. Det går även att använda en kryddhylla till andra ingredienser som till exempel olika frön, nötter eller mjöl.

En kryddhylla kan därför komma till nytta i många olika typer av kök och till exempel restaurangen, bageriet, kallskänken, kaféet eller storköket kan använda sig av produkten för att underlätta vid förberedelserna och tillagningen. Ett välplanerat och välutrustat kök ger ett proffsigare resultat.

Om du vill köpa en kryddhylla i rostfritt stål som uppfyller alla krav som moderna kök ställer har du hittat rätt. Beställer du den i vår butik får du den levererad gratis och fort. Välj professionell kvalitet till ett bra pris.