Trustpilot

Korvvärmare

Hitta inspiration på expondos blogg!

Letar du efter ett enkelt och snabbt sätt att värma smaskig korv för dina kunder? Oberoende om du har en snabbmatskiosk eller en restaurang med gourmetkorv, har du hittat rätt här! Expondos korvvärmare är tillverkade för proffsbruk och passar perfekt för den hektiska omgivningen som dagens korvkök kännetecknas av. Royal Caterings korvvärmare är tillverkade av rostfritt stål och extra härdat glas, så du kan vara säker om att den blir en långtida kompanjon i din gastronomiverksamhet.

Korvvärmare för korvvärmare

Förutom lagom småroliga ordskämt erbjuder vi också restaurangutrustning för gastronomiproffs runt Europa. Royal Caterings korvvärmare kännetecknas av hög kvalitet, enkel användning samt entreprenörvänliga pris. Temperaturen för korvvärmarna bestämmer du själv, och justerar behändigt med termostatet som är steglöst inställbart. Efter att du ställt in den önskade tempreraturen värms korvvärmaren tack vare de kraftiga värmeelementen snabbt upp, och hålls automatiskt på konstant rätt nivå. Även om korvvärmaren tillåter dig att ställa in temperaturen på väldigt höga nivåer lönar det sig dock att vara försiktig – om korvarna hettas upp för mycket spricker deras skal och både saftigheten och smaken avtar.

Om du vill värma upp riktigt delikata korvar har vi ett tips för dig: värm korven upp med ångan från korvvärmaren, och ge korvens yta därefter en smaskig grillyta med hjälp av våra korvgrillar . På detta sätt kan du hålla korvarna jämnt varma tills du får din beställning, och efter att du fått beställningen låter du korvarna vila på grillen en kort stund så att grillytan nås. Att grilla korven snabbt efter kokandet tar inte många sekunder, men ger dina kunder en exponentiellt smakligare måltid.

Bekanta dig med våra korvvärmare och ytterligare restaurangutrustning, och gör din beställning redan idag! På köpet får du naturligtvis också fri frakt.

Korvinspiration

Den traditionella svenska varmkorven består ju främst av en grillad eller kokad korv och bröd, samt möjligen ketchup och senap enligt smak. Dessbättre finns det dock en oändlig mängd med olika slags varmkorvsrecept – allt från Göteborgarnas hel special (dvs. korv i bröd med potatismos på) till den chileanska ”completo”, som serveras med avokado, tomat, majonnäs, sauerkraut, chili och ost. Förutom alla möjliga tillägg som kan sättas på korven, lönar det först att fundera på vilken slags korv man vill använda. Här är ju också främst din innovativitet gränsen – korven kan vara allt från traditionell wienerkorv till t.ex. vegetariska korvar.

Naturligtvis spelar också brödet, som du förresten behändigt håller i brödpinnarna som finns i vissa modeller, en stor roll i helhetssmaken. Brödet ska gärna vara mjukt och oftast framhäva smakerna av korv och andra fyllningarna, men likväl kan du ha brödet som den viktigaste delen av varmkorven. Om du bakar ditt egna bröd (med expondos degblandare, såklart!) gäller det bara att tillägga t.ex. passliga örter i degen före du gräddar den. Några riktigt fina örter är bl.a. basilikum och oregano, som ger en trevlig italiensk touch till varmbrödet. Lite ost kunde väl inte heller skada, prova gärna på att ha lite fetaost eller mozzarella inbakat i korvbrödet!