Trustpilot

Fruktpressar

På rea
Pressduk - Fruktpress - 85 x 58 cm - 5 st.
Wiesenfield

Pressduk - Fruktpress - 85 x 58 cm - 5 st.

Mått (LxBxH)
82 x 60 x 0.1 cm
499,00 kr 529,00 kr
Tidsbegränsat erbjudande
Lågprisgaranti
Lågt lagersaldo
FRI FRAKT ca. 5/6
På rea
Filterpåse för fruktpress - 47 x 45 cm
Wiesenfield

Filterpåse för fruktpress - 47 x 45 cm

Mått (LxBxH)
44 x 44 x 0.5 cm
259,00 kr 289,00 kr
Tidsbegränsat erbjudande
Lågprisgaranti
Lågt lagersaldo
FRI FRAKT ca. 5/6

Hitta inspiration på expondos blogg!

Gör din egen saft med juicepress

Färskt pressade juicer från mogen frukt - en riktig fest för smaken och hälsan. När hösten efter en vacker sommar lockar med sin rikliga skörd börjar det hårda arbetet för många trädgårdsägare. Fruktträden ger dagligen mogna frukter och även sommarens grönsaker måste bearbetas. Förutom sylt och konserverade frukter är juicing ett fantastiskt sätt att föra in sommarens söta smaker på vintern. Hos expondo finns robusta fruktpressar för olika behov som väntar på att användas.

Hur fungerar en fruktpress?

En fruktpress består av en fast behållare för det pressade materialet, en sil för att filtrera saften och en anordning för att utöva tryck på den mogna frukten. Tack vare behållaren stannar frukten på plats och kan krossas genom vertikalt tryck. Fruktjuicen filtreras genom sikten och rinner ut genom rännor i botten av fruktpressen. På detta sätt kan stora mängder frukt och grönsaker pressas gradvis, eftersom en stor mängd vätska rinner ut medan de fasta fruktresterna, även kallade pressrester, blir kvar och pressas platt.

Genom att pressa frukten kan du göra fruktjuice mycket effektivt och skonsamt. Du får en hög saftavkastning och en torr pressrester som kan bearbetas på annat håll eller slängas i komposten.

Vilka frukter kan pressas med en fruktpressare?

Med en fruktpress kan man juicera alla sorters frukter, men även grönsaker. Det rör sig om äpplen, apelsiner, päron, plommon, persikor, körsbär, aprikoser, men även buskfrukter som vinbär och krusbär. Druvor är också mycket lätta att pressa till utsökt juice. Ju saftigare det pressade materialet är, desto bättre. Dessutom kan du öka din avkastning med välmogna, mjuka frukter. Om du också fyller hårdare frukter som kvitten eller grönsaker som morötter rekommenderar vi att du hackar dessa livsmedel lite i förväg. Det innebär att du behöver använda mindre kraft när du pressar - vilket är skonsamt för både dig och fruktpressens komponenter.

Fruktpress av rostfritt stål och trä

Traditionella fruktpressar av trä och järn utstrålar en nostalgisk charm och påminner om svunna tider. expondo har tagit den klassiska designen och lagt till högkvalitativa komponenter samt ytterligare funktioner till de klassiska enheterna. Tunnan i botten gör att saften kan rinna ut från den robusta fruktpressen, medan du kan fylla på frukt uppifrån genom den breda öppningen på kroppen och utöva ett högt tryck på frukten med liten ansträngning tack vare spindelns konstruktion.

Ett alternativ som kräver lite underhåll och är mycket lätt att rengöra, särskilt för kommersiellt bruk, är en fruktpress av rostfritt stål och järn. Materialet är extremt slitstarkt, reptåligt och hygieniskt. Med lite tryck kan du också pressa juice från alla sorters frukter på ett tillförlitligt sätt med de här modellerna. Också här applicerar du kraft på det pressade materialet med hjälp av en spindel. Du kan också installera våra juicepressar i rostfritt stål stadigt i din arbetsmiljö tack vare de förtillverkade monteringshålen på den robusta bottenplattan.

Elektrisk fruktpress

Särskilt inom den kommersiella sektorn, där mycket frukt ska bearbetas på kort tid, är manuella pressar ofta otillräckliga. Här är elektriska fruktpressar som automatiskt gör juicen ett bra val. Pressarna, som är uppbyggda på samma sätt som traditionella juicepressar, är utrustade med hydraulik som trycker ner pressplattan med högt tryck. Beroende på modell kan 5 ton vikt verka på frukten här. Detta säkerställer en hög arbetsvolym och en enorm juiceavkastning.

Hydraulisk fruktpress

Du kan öka juiceutbytet bland annat genom att använda en pressduk i fruktpressen. Våra dukar för filtrering, silning och silning är tillverkade av särskilt slitstarka akrylfibrer. De klarar av det stora trycket vid juicepressning även när de är våta. Dessutom kan du tvätta pressdukarna och använda dem om och om igen. De är lätta att rengöra och möjliggör hygienisk filtrering av din mäsk.

Göra eget vin med vinpress

Även de som har mindre mängder frukt och frukt att tillgå kan pressa sin egen juice. Till att börja med behöver du bara en vanlig mixer som du hackar frukten och grönsakerna med. Sila sedan saften genom en sil eller en pressduk.

För privata hushåll och mindre företag som bistroer, kaféer eller juice barer finns det kompakta juicepressar som du kan framkalla läckra drycker på nolltid. Här skiljer man mellan centrifugalpressar och långsamma pressar. Med båda varianterna kan du säkert safta frukt, grönsaker, örter och med många modeller även nötter för mjölkalternativ. Skillnader kan ses både i juicetillverkningsmetoden och i dryckernas hållbarhet.

Gör ditt eget vin med en vinpress

I det första steget hackar centrifugerna frukten med flera vassa knivar till en fin fruktmassa. Massan slungas mot juicemaskinens väggar genom att den roterar med upp till 15 000 varv per minut. De centrifugalkrafter som skapas under processen, även kallade centrifugalkrafter, extraherar saften ur fruktpurén - ungefär som att snurra i en tvättmaskin. Centrifugalpressar är mycket kraftfulla maskiner som lätt krossar även hårdare växtdelar som frön och kärnor samt stjälkar och fibrer. En stor matningsränna gör att du kan fylla enheten med hela äpplen, gurkor eller till och med stora mängder bladgrönsaker. Bladens snabba rotationer skapar friktion och därmed värme i en centrifugalpress, vilket kan påverka juicens hållbarhet. Dessutom tillför spinningsprocessen syre till saften. Detta gör att saften oxiderar lite snabbare och bör konsumeras snabbt. På grund av deras enorma arbetskraft och hastighet är dessa apparater lämpliga när stora mängder juice behövs snabbt för omedelbar konsumtion.

Fruktpressmaskin - pressar till sista droppen

Om du är ute efter en hög juiceproduktion och vill pressa ut även den sista droppen ur frukter och örter är det bäst att använda en långsam juicemaskin, även känd som en kall juicemaskin. Dessa apparater arbetar långsammare, men också skonsammare. I denna process pressas de mogna frukterna mot en sikt med hjälp av en juicepressskruv, genom vilken de pressas. Detta skapar mycket mindre friktion och ingen värme, vilket innebär att saften vanligtvis har en något längre hållbarhet.
Beroende på vilka frukter eller grönsaker du fyller din slowjuicer med kan enorma krafter verka på apparatens komponenter. Så leta efter en robust design och bearbetning av högkvalitativa material som rostfritt stål, så att de kan ha glädje av juicemaskinen under lång tid. Du kan hjälpa till manuellt genom att hacka frukten som ska pressas lite innan du pressar. Frukt- och grönsaksskärare för att snabbt och enkelt skära mat finns på expondo, liksom mixers för att servera drinkar på ett aptitretande sätt. Dessutom har vi sammanställt olika guider för en professionell presentation av dina förfriskningar i våra Inspirations. Lär dig till exempel att snida frukt och grönsaker för att sätta pricken över i:et på dina skapelser med konstfullt snidade ätbara dekorationer.