Trustpilot

Torkugnar

Hitta inspiration på expondos blogg!

Torkugn är ett oumbärligt verktyg för proffs i köket. Med hjälp av en riktigt bra dehydrator torkas råvarorna ut på ett varsamt sätt utan att smaken eller näringsinnehållet påverkas. Torkugnar kan till exempel användas som en frukttork och svamptork eller när man vill göra beef jerky. I det professionella köket är en mattork ett verktyg som används för att förlänga olika råvarors hållbarhet samt för att skapa intressanta texturer och konsistenser.

En frukttork eller torkugn bevarar fina råvarors näring och smak

Skillnaden mellan att använda specialanpassade torkugnar för att torka råvaror istället för en ugn är att det blir ett jämnare och proffsigare resultat med torkugnen. Eftersom råvarorna inte hettas upp mer än till ca 35-68 grader påverkas inte näringen. En frukt och grönsaksskärare kan bidra till att resultatet av en frukttork blir ännu bättre, eftersom detta verktyg ser till att alla råvaror har samma storlek.

En professionell torkugn har torkramar som är lätta att hantera, både när det kommer till att placera ut det som ska torkas och rengöring. Torkramarna har en bas av nät och låter den varma luften cirkulera på ett sätt som garanterar ett bra resultat. I sortimentet hittar du torkugnar i olika storlekar och som har 6, 8 eller 10 torkramar. En bra frukttork eller torkugn kommer upp i den inställda temperaturen mycket snabbt och har även en timer som stänger av ugnen efter att tiden har gått ut. Temperaturen hålls konstant och fluktuerar inte, vilket innebär att alla typer av livsmedel kan torkas snabbt, jämnt och effektivt. Detta sker tack vare den integrerade fläkten. En dehydrator är ett oumbärligt verktyg för den verksamhet som bevarar råvaror. För ett komplett system till exempelvis restaurangen kan även en vakuumförpackare samt frysar för proffs köpas in i tillägg. Med rätt utrustning är det enkelt att skapa ett utrymme där både förvaring och förädling kan hanteras snabbt och enkelt.

Torkugn för professionella kök

Torkugn kan användas i många olika verksamheter som arbetar med livsmedel som till exempel bagerier, restauranger, juicebarer och kaféer. Förutom att använda utrustningen för att bevara och förlänga hållbarheten på svamp och frukt kan den även komma till pass när det är dags att laga moderna och hälsosamma maträtter.

Det är vätskan i råvarorna som sakta försvinner när de placeras i rätt temperatur och tid i en torkugn. Den skonsamma processen behåller råvarans struktur, samtidigt som det förstärker och koncentrerar smaken. Det gör det möjligt att skapa egna kryddor med hjälp av en torkugn, som till exempel örtkryddor eller olika smaksättningspulver. Dehydrerade råvaror kan användas som de är, men de kan även rehydreras genom att placeras i vatten innan de tillagas.

När svamp används i matlagning är detta ett vanligt tillvägagångssätt. Torkugnar är lätta att sköta om och de produkter som finns i sortimentet har torkramar som går att diska i maskin. Det gör det enkelt att använda utrustningen i den dagliga driften oavsett verksamhet.

Genom torkningsprocessen är det enkelt att framställa hälsosamma och goda råvaror som dessutom har mycket lång hållbarhet. När du köper torkugnar från oss får du professionell utrustning med garanterat hög kvalitet. Tre års garanti gäller på alla varor. Köp direkt här i butiken och få din nya torkugn levererad helt gratis.