Trustpilot

Hot-dog maker

Hitta inspiration på expondos blogg!

Är du i behov av en ny hot dog-maker som kännetecknas av effektivitet och ett utmärkt pris/-kvalitetsförhållande? Då har du hittat rätt eftersom vi erbjuder flera olika modeller från Royal Catering i vår webbshop! Våra varmkorvmaskiner är perfekta för snabbmatsrestauranger där korvarna ska värmas snabbt och också hållas varma för kommande kunder. Bekanta dig med dessa och allt annat spännande i vårt breda sortiment, och gör din beställning redan idag! Leveransen hem eller till köket kommer naturligtvis gratis på köpet!

Ingredienserna för den perfekta hot dogen

Att laga den perfekta hot dogen är inte alls så lätt som man kanske skulle tro. Det finns lika många recept för perfekta hot dogs som det finns kockar, men här kommer vårt förslag:

Allt börjar med brödet. Du kan införskaffa ditt korvbröd från ditt favoritbageri eller baka det själv (ta en titt på våra utmärkta degblandare ifall du tar korvbrödet seriöst!). De färdiga korvbröden som hittas i närbutiken eller på bensinmacken funkar naturligtvis också, men om det är toppkvalitet som du är ute efter måste det definitivt vara färskt.

Det andra valet du måste göra gäller korven. Grillkorv, bratwurst och chorizokorvar är alla populära, men vi på expondo gillar nog helst en riktigt fin wienerkorv i hot dogen. Ju högre kötthalt korven består av, desto mer smak har den. Kryddningen spelar naturligtvis också en stor roll, så prova dig fram till den rätta mixen just för dig! Visst erbjuder vi också köttkvarnar i rostfritt stål samt korvstoppare i olika storlekar för de som vill laga sin egen korv.

Den tredje ingrediensen som en ypperlig hot dog består av är ju såklart tillbehören. Det kan vara allt från sauerkraut, gurksallad, räksallad och tryffelmajonnäs till enkel ketchup och senap. Här spelar korven såklart också en stor roll – Ifall du bestämmer dig för en kryddigare korv vill du kanske inte mixa allt för många olika smaker med tillbehören.

Värm upp korvarna med expondos hot dog-makers

Våra hot dog-makers är både lätta att använda och effektiva för det dagliga bruket. Men hur tillreder man den perfekta korven med en hot dog-maker då? Vi fortsätter med vår rekommendation för den perfekta hot dogen:

Efter att du fixat korven, brödet och tillbehören till köket blir det dags för det viktiga: att värma upp korven med hot dog-makern. Våra korvvärmare kan värma innehållet upp till 110 celciusgrader, men för att få den perfekta korven rekommenderar vi en temperatur ungefär vid 70 celciusgrader. I denna temperatur är korven tillräckligt varm för att ge dig den ultimata smakupplevelsen, men samtidigt inte så het att skinnet skulle spricka och korven skulle torka ut.

Samtidigt som korven värms upp i hot dog-makern vill du naturligtvis också värma upp brödet. Du kan använda dig av en värmemonter, som vi råkar ha några modeller av, eller sätta bröden snabbt på grillen eller i ugnen ifall du vill ha en rostad yta för korvbrödet.

Efter att korven nått rätt temperatur och korvbrödet också värmts upp (eller rostats) är det bara att lägga korven i brödet och tillägga de tillbehören som du (eller kunden, för den delen) valt.

Vi hoppas att du njuter av vårt förslag för den perfekta hot dogen – Beställningen för en ny hot dog-maker gör du enkelt genom att klicka på den modell som passar dina behov bäst. Smaklig måltid!