Trustpilot

Pastakokare

Hitta inspiration på expondos blogg!

Med Royal Caterings pastakokare tillagar du enkelt och effektivt stora mängder pasta på en gång. Kokarna passar perfekt för professionellt bruk i restauranger och gatukök där italienska maträtter tillagas. Pastakokarna kommer i olika storlekar, och du kan välja både mellan antalet korgar och om du vill ha utrymme även för GN-kärl t.ex. för sås eller andra tillbehör. Ta dig också gärna en titt på våra riskokare och perkulatorer, som också kan komma väl till pass i din restaurang. Vad passar väl bättre än en kaffe på maten? Utforska vårt sortiment med pastakokare för proffskök och gör din beställning redan idag!

Italienska delikatesser

Med Royal Caterings pastakokare kan du koka olika slags pastasorter (allt från makaroni och spagetti till tagliollini och pappardelle), men också spätzle och olika grönsaker, endast fantasin sätter stopp för vad du väljer att slänga i pastakokaren. Egentligen kan du ju koka nästan vad som helst i kokarna (förutsatt att de ryms i korgen så att maten täcks av vatten), så här har du din chans att vara riktigt innovativ!

Pastans ursprung är ju ganska flitigt debatterad – det är inte alls säkert att rätten uppfanns i Italien. Vissa hävdar att Marco Polo tog med sig den från Kina, medan andra tycker att pastan uppfunnits i Persien. Hur som helst, är det säkert att pastan oftast förknippas just med Italien och klassiska rätter som pasta bolognese, lasagne och tortellini.

Om vi lyssnar på experter som Heston Blumenthal är det 1:10:100-förhållandet som gäller. I praktiken betyder detta ett gram salt per 10 gram pasta, och 10 gram pasta per 100 ml vatten. Om du vill laga pastan enligt äkta italiensk stil ska du naturligtvis också komma ihåg att den inte ska vara helt genomkokt, utan al dente. Med al dente menas att pastan ger dig lite tuggmotstånd och inte klibbar ihop, ”till tanden”, som översättningen lyder. Tiden som behövs för al dente beror naturligtvis på vilken slags pasta eller grönsak du kokar – här gäller det att helt enkelt prova sig fram till det perfekta resultatet!

Pastakokare för proffsbruk

Royal Caterings pastakokare är tillverkade av rostfritt stål, och är praktiska hjälpmedel för det seriösa gastronomiproffset. Tack vare pastakokarens effektivitet kokar du pastan blixtsnabbt, och med hjälp av korgarna flyttar du behändigt den färdigkokade pastan från pastakokaren till fatet.

Pastakokarna är enkla att använda, och tack vare den praktiska tappkranen tömmer du också vattenkaret lätt och på ett hygieniskt sätt. Du kan bestämma temperaturen för pastakokaren själv med hjälp av de individuella vreden som är inbyggda i kokaren, och har därmed också alltid koll på vad som blir färdigt och när.

Royal Catering har blivit känt för sina hållbara kvalitetsprodukter till förmånliga priser. Vårt samarbete med dem och andra topproducenter inom gastronomiutrustningsbranschen betyder för din del inte bara att du får bra produkter för ett hyggligt pris, utan också att du alltid står nära produktionen. Kundernas krav och önskemål integreras via expondo till produktskedet där Royal Catering tar till vara på kundernas önskemål, och slutresultatet syns i vår nätbutik: schyssta priser för produkter som både håller och är enkla att använda i gemene krögares kök. Ta en titt på vårt breda sortiment av pastakokare och övrig restaurangutrustning, och gör din beställning redan idag! På köpet får du naturligtvis också den kostnadsfria leveransen inom Sverige, oberoende om du beställer produkter till hemmet eller restaurangen.