Trustpilot

Pizzaugnar

Hitta inspiration på expondos blogg!

Med våra pizzaugnar tillreder du snabbt och enkelt läckra pizzor till dina gäster. Alla våra pizzaugnar har ugnsbotten i eldfast sten, som tillåter höga temperaturer i ugnen och bidrar till knapriga pizzabottnar. Vi erbjuder ugnar i olika stolekar och utföranden, så fundera noggrannt på vilka behov du har, och jämför vilken av våra ugnar som lämpar sig bäst för just dina behov. Beställ redan idag, och få leverensen på köpet!

Italienska delikatesser med expondos pizzaugnar

Pizzan lär ha nått Sverige år 1947 då en restaurang i Västerås serverade sina första pizzor till gästarbetare från Italien. Maträttens historia är dock mycket längre – de första pizzaliknande maträtterna har sitt ursprung i 1500-talets Italien. Pizzaugnen har förmodligen den en minst lika gedigen historia som pizzan själv. Eftersom maträtten ofta var den fattiga mannens föda finns det dåligt med dokumentation om pizzans första år, men vi kan med säkerhet konstatera att det finns en lång historia mellan de första pizzaliknande bröden med fyllning och dagens kebabpizzor som erövrat Sverige med stormsteg.

Viktigt för en smaskig pizza är inte enbart kvaliteten på ingredienserna, en fast bottnet och fyllningen spelar naturligtvis också en stor roll. För detta behöver du en pizzaugn som både är tillräckligt varm – en vanlig hemmaugn räcker sällan till för att få bottnen sådär luftig och knaprig i konsistensen som kännetecknar en riktigt fin pizza. Alla våra pizzaugnar har naturligtvis också ugnsbotten i eldfast sten.

Grundingredienserna för pizzan är oftast tomatsås och ost, men resten är upp till din kreativitet. Italienarna föredrar ofta sparsamhet vad gäller fyllning, medan den amerikanska varianten lutar åt att fylla pizzaytan med många olika smaker. Ingredienserna varierar såklart också – i Neapel kan det vara svårt att få kebabkött på pizzan, medan den nog är en klassiker om du ska beställa pizza i Täby eller Kiruna. Något som här är gemensamt är att det behövs en pålitlig pizzaugn!

Hitta tillbehör till ditt kök!

Vi har bedrivit näthandel ända sedan 2007, och vet vad våra kunder önskar sig och sina kök: tillförlitlig kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder, utöver pizzaugnar, ett heltäckande sortiment av utrustning för köksprofessionella och ambitiösa hobbykockar – allt från pastakokare till köttsågar.

Om din plan är att laga den utomordentliga pizzan från limpa till ax, har vi ett flertal produktkategorier som kan intressera dig: allt börjar såklart med att laga den perfekta pizzadegen med våra degblandare. Efter att degen jäst tillräckligt är det dags att bearbeta degen till rätt form med hjälp av en av våra pizzabänkar, där du förbereder pizzan för en snabb visit i pizzaugnen. Dessutom rekommenderas också GN-kärl för förvaringen av ingredienser. Ifall du vill hålla färdiga pizzaslices varma för kunderna kan du ju dessutom ta en titt på vårt utbud av värmemontrar.

Vårt nära samarbete med många av våra leverantörer möjliggör mycket mer än bara den konkurrenskraftiga prissättning vi är stolta över att kunna tillhandahålla. Dessutom betyder det att onödiga mellanhänder har kan elimineras: kundernas krav och önskemål kan snabbt och effektiv förmedlas till tillverkarna, och våra kunder kan vara säkra på att utrustningen innehar den modernaste teknologin på ett hållbart sätt. Bekanta dig med vårt breda utbud av restaurangutrustning, och gör din beställning av pizzaugn redan idag!