Trustpilot

Bakverksfritöser

Hitta inspiration på expondos blogg!

Med en bakverksfritös från Royal Catering, kan alla storkök vara trygga med att de har en högkvalitativ produkt som garanterar högsta säkerhet vid användning. Här kan du välja en fritös till munkar som har en oljekapacitet på upp till 30 liter; du kan alltså fritera ett stort antal munkar i en enda sats. Fritösen är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål, vilket gör att en bakverksfritös som den här tål den höga värmen, utan att stålet i förlängningen blir försvagat.

Kraftfull prestanda och modern teknik

En bakverksfritös ska vara enkel att arbeta med och ha förmågan att snabbt reglera temperaturen, för att uppnå bra resultat. Tappkranen ska vara lättillgänglig för enkel tömning av oljan och det är naturligtvis a och o att det går att rengöra den på ett smidigt sätt. En fritös av det här slaget har stor kapacitet och klarar en hög produktionstakt varje dag.

Innan man väljer en bakverksfritös är det viktigt att man utvärderar exakt hurudan fritös det är man behöver. Förutom en elektrisk, som är det allra vanligaste, kan man också överväga en gasfritös eller en induktionsfritös. En som går med gas är nödvändig om utrymmet inte har ett elnät som har kapacitet att klara större köksutrustningar, så som spisar, grillar och så vidare. Kan man investera i en fritös med induktionsteknologi, får man en överlägsen temperaturreglering och oljan håller exakt temperatur, även om man lägger i frysta varor. Detta samtidigt som energiförbrukningen är mindre än med en elektrisk fritös. Men man kan också vara förvissad om att de valnliga elfritöserna idag är av så hög kvalitet att de klarar att hålla en jämn arbetstemperatur. Våra bakverksfritöser är också utrustade med kallzoner i botten, vilket effektivt förhindrar inbrända rester att försämra oljans kvalitet. Det garanterar naturligtvis att slutprodukten också håller den höga kvalitet som du eftersträvar.

En bakverksfritös för professionell restaurangverksamhet

En bakverksfritös finns i flera olika storlekar. På Expondo kan du hitta fritöser med 16, 18 och 30 liters baljor. De är alla i en stadig bordsmodell och är därför lättplacerade. Tappkranen hittar du på framsidan för enkel tömning och rengöring.

En bakverksfritös ska tåla upp till 200 grader och det är därför direkt livsviktigt att kvaliteten på tillverkningsmaterialet är mycket hög. Den får inte försämras och riskera att spricka eller läcka; varje del på en sådan här apparat måste vara av toppkvalitet. Både frityrkorgar och baljor är i 100 procent rostfritt stål, vilket klarar tufft slitage och intensiv användning. Reglagen på alla modeller är lättillgängliga för snabb reglering och kontroll av temperaturen.

En professionell bakverksfritös kan kompletteras med olika praktiska tillbehör. Det finns extra korgar om man vill hålla en hög produktionstakt och jobba med fler satser samtidigt. Ett sidobord finns för att ställa av frityrkorgen på och låta oljan droppa av. Vill man vara extra noga med att hålla oljan ren och fri från rester, kan man komplettera med ett stekfettsfilter.

Avtappning av olja på en bakverksfritös är en stor säkerhetsrisk och måste utföras med största försiktighet. Därför har alla våra fritöser en avtappningskran med en särskild säkerhetsanordning, för att förhindra farliga olyckshändelser med den heta oljan. Lika enkelt är det att på ett säkert sätt lyfta ur korgen ut baljan och placera den direkt på sidobordet.