Trustpilot

El-fritös

Hitta inspiration på expondos blogg!

För proffs inom restaurang och gatukök är en bra el-fritös ett måste. Klassiska pommes frites, fisk, kyckling eller grönsaker - det finns många friterade rätter man kan ha på menyn. En bra el-fritös ska kunna hettas upp snabbt, vara lätt att rengöra och tömma. Våra fritöser har en praktisk tappkran på sidan för enkel oljetömning. När det gäller storleken, kan det räcka med en åtta liters behållare för ett mindre gatukök, men för restauranger kan en 16 liters fritös vara lagom.

Läckert, krispigt och nyfriterat med proffsutrustning

Det är särskilt viktigt att du använder rätt olja till din el-fritös, för att få ett optimalt resultat och inte heller skada fritösen. Olivolja tål upphettning dåligt och kan börja ryka. Den ger också lätt en besk bismak till livsmedlen som ska friteras. Det optimala oljorna för en fritös är rapsolja, solrosolja, jordnötsolja alternativt druvfröolja - eller varför inte animaliska fetter, som exempelvis späck eller ister.

Föredrar du eller behöver en gasfritös istället för en el, så har vi även detta i vårt sortiment. Gasvarianterna har kopplingarna framtill för enkel på anslutning av gasen. Naturgas medföljer även vid köpet, så du kan ta den i användning med en gång. Vilken av fritöserna du än väljer kan du vara säker på att du får maximal kvalitet för ett tryggt och säkert friterande. Men det finns även säkerhetsaspekter och förberedelser du själv måste ta i beaktande. Det får absolut inte komma kallt vatten i den heta oljan, reaktionen blir väldigt våldsam, det börjar smälla och sprätta. Absolut inga verktyg i plast eller gummi får användas, då de smälter. Inget brännbart ska förvaras i närheten av fritösen. Det är också viktigt att tänka på att även metallbesticken blir varma, så det behövs grytlappar eller handskar om du arbetar med bestick. I ett restaurangkök behövs givetvis även annan utrustning än en el-fritös. En professionell kombiugn och en induktionswok bör också vara en del av basutrustningen.

En el-fritös för proffsiga och välsmakande resultat

En el-fritös från Expondo är alltid tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål. Det ger ett effektivt skydd mot korrosion och gör den även lätt att rengöra. En mycket kraftig värmeslinga hettar snabbt upp oljan till arbetstemperatur. Den ultimata temperaturen för fritering ligger på minst 190 grader och det ställer du enkelt in med termostaten.

En helautomatisk värmekontroll håller temperaturen på din el-fritös konstant, vilket är bra om du till exempel lägger i frysta varor. Tappning av oljan går snabbt och enkelt via kranen på framsidan. Oljebehållaren är uttagbar, för att möjliggöra noggrann rengöring från grunden. Kom ihåg att alltid tömma oljan när den kallnat. Tappa oljan på en brännbar flaska och kasta den i soporna, eller komposten. Olja i avloppet förstör rören och är inte heller bra för miljön.

Expondos el-fritös från Royal Catering har flera olika modeller att välja mellan. Vare sig du har en food truck, ett storkök eller en restaurang i mellanstorlek, kommer du att hitta en som passar in i ditt kök. De största fritöserna tar upp till hela 16 liter olja.

Vi har även fritöser med dubbla frityrkorgar, som möjliggör fritering av flera olika livsmedel samtidigt. Behöver du komplettera ditt köp av el-fritös med tillbehör, har vi givetvis även detta; bland annat stekfettsfilter och en praktisk fettuppsamlingsbehållare. Alla våra produkter kommer med fri leverans och retur - en självklar service vi vill ge våra kunder.