Gasfritöser

En gasfritös för proffs inom restaurangbranschen har vi i vårt sortiment. Kräver ditt kök, gatukök eller food truck att du använder gas istället för el, har vi modeller som håller högklassig standard. Vad en bra gasfritös bör ha, är lättåtkomlig koppling till gasen, samt även en bra placerad tappkran. Detta för att du enkelt ska kunna byta ut oljan vid behov. Det ska också vara lätt att komma åt överallt för att effektivt kunna rengöra fritösen.

Smakliga resultat för den kräsne krögaren

En bra gasfritös har också effektiva värmeslingor som gör att du snabbt uppnår rätt arbetstemperatur. En optimal oljetemperatur för fritering ligger på cirka 190 grader. Den temperaturen är lagom för att fritera det mesta; till exempel fisk, skaldjur, grönsaker och potatis.

Det finns även andra typer av fritöser än gasfritös. I vårt sortiment har vi även elektrisk fritös och induktionsfritös. Vad man väljer beror på behoven och det som är lämpligt för just dina förhållanden i köket. Kanske är det bara gas som fungerar att använda i köket. Till fritösen behöver man även en del arbetsredskap. En hålslev är bra att ha, samma sak med en stekpincett eller annan tång. En extra fritöskorg och stekfettsfilter är bra att komplettera med. En fettuppsamlingsbehållare förenklar arbetet med att ta hand om den gamla oljan. Men ska undvika att slänga frityrolja i vasken, eftersom det förstör rören och inte heller är bra för miljön. Komposten är ett alternativ, eller så tappar man den i petflaskor och slänger med det brännbara avfallet. Annan standardutrustning till köket hittar du hos oss, vi har exempelvis också mikrovågsugn, induktionshäll, ugn, fläkt och mycket mer som ditt restaurangkök behöver utrustas med.

En gasfritös för perfekt fritering

En gasfritös ska självklart vara tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket gör den lätt att rengöra och undviker korrosion. Våra gasfritöser från Bartscher finns med både en korg och dubbla, så du kan välja vilken som passar dina behov bäst.

Hög säkerhet är viktig när du friterar och våra fritöser har termostat, så att du kan få fram en exakt och konstant temperatur på oljan. Något som är värdefullt om du exempelvis friterar djupfrysta matvaror. Framförallt hindrar en termostat oljan från att bli överhettad. Men tänk på att även själv ta de nödvändiga säkerhetsåtgärder som krävs. Att aldrig få in kallt vatten i fritösen är viktigt, då det blir en väldigt våldsam reaktion. Inget brännbart i närheten av en gasfritös måste man tänka på också.

Rostfria verktyg och bestick är nödvändigt att jobba med; plastbestick smälter! En gasfritös från oss levereras tillsammans med naturgas, så du kan vara säker på att du kan koppla in den och börja arbeta direkt när du får den, om du vill.

Så beställ din gasfritös från oss redan idag! Nöjda kunder är vår högsta prioritet, därför inkluderar vi alltid prisgaranti, fri frakt och hela hundra dagars retur i våra köp. Vi erbjuder också tre års garanti för att köpet ska kännas extra tryggt för dig och ditt företag.