På rea
(1) Recension

Artikel: EX10012077

|

Modell: RCKM-28

Tamper - Rostfritt stål/plast- Ø 58 x 85

219,00 kr 369,00 kr
Priset inkluderar moms

Redo att skickas!

Leveranstid ca. 4-6 dagar

100% säker betalning

  • Passande – Ø 58 x 85 mm, lämplig för vanliga portafilter (ingår ej) 
  • Professionell – slät och jämn kaffeyta
  • Hygienisk – tack vare stämpelfoten i rostfritt stål
  • Praktisk – ergonomiskt handtag för bekväm användning
  • Hållbar– tack vare den robusta konstruktionen

PRODUKTBESKRIVNING

Använd en tamper för balanserad, harmonisk espresso!

För en perfekt espresso bör aromen från de malna bönorna utsöndras jämnt i vattnet. Tampern RCKM-28 från Royal Catering är klarar detta jobb galant genom att komprimera och fördela kaffet homogent och säkerställer också en jämn yta. På så sätt undviker man kanalisering, vilket innebär att vattnet rinner genom de malda bönorna på bara några få vägar och fördelas inte jämnt i hela filtret. Alla kaffepartiklar kan på så sätt avge sina aromer tack vare det jämna vattenflödet, så att man får en espresso med en fyllig arom och en balanserad, harmonisk smak.

Den professionella kaffe-tampern från Royal Catering

Med ett mått på Ø 58 x 85 mm är tampern lämplig för många vanliga portafilter (ingår ej) och är ett oumbärligt tillbehör för kaféer och restauranger som värdesätter välsmakande espresso.

Tampern är tillverkad i rostfritt stål och plast som är både hygieniskt och hållbart, och den ligger dessutom extremt bra i handen tack vare sin tunga vikt och ergonomiska form.

Reglerna för ett optimalt fyllt portafilter

Att distribuera kaffepulver med en tamper är det viktigaste steget för ett optimalt fyllt portafilter. Först och främst bör det säkerställas att bäraren flyttas fram och tillbaka under malningen så att kaffet kan fördelas jämnt. Det nymalda espressopulvret komprimeras sedan genom att man försiktigt knackar portafiltret på tampermattan och använder sedan kaffe-tampern för att komprimera och jämna till pulvret i portafiltret. Slutligen bör ytan slätas ut och överflödigt kaffepulver torkas bort från kanterna på filtret.

TEKNISKA DETALJER

VANLIGA FRÅGOR

Betyg och recensioner


5.0

Baserat på 1 recension

08.02.2023