Trustpilot

Tomatskärare

Hitta inspiration på expondos blogg!

För storköket eller restaurangen som ofta använder tomater eller andra tunt skivade grönsaker i matlagningen är en tomatskärare ett mycket användbart verktyg. Med hjälp av skäraren kan man få skivor som har en och samma storlek, samtidigt som det går mycket fortare att utföra arbetet än om man skulle göra det för hand. En tomatskärare som är tillverkad i rostfritt stål är både lätt att använda och enkel att rengöra.

Perfekta skivor för det professionella köket

En professionell tomatskärare har flera vassa knivblad som gör det enkelt att skära många skivor på en och samma gång. Det är inte bara tomater som går att skära upp med detta verktyg, den kan även användas som en praktisk lökskärare och för de flesta frukt- och grönsakssorter. Arbetet blir både mindre stökigt och tidskrävande med hjälp av en skärare.

Knivbladen på en tomatskärare går att ta ut, vilket gör det enkelt att rengöra samt att slipa upp när det behövs. Professionella tomatskärare står stadigt med hjälp av halkskydd på fötterna och har dessutom ett fullgott skydd för händerna som gör det säkert att använda verktyget. En grönsaksklyvare förenklar många olika moment i köket. Ska man till exempel skära upp en mängd grönsaker till ett salladsbord går det många gånger snabbare med hjälp av skäraren. Använder man mycket grönsaker i matlagningen försäkrar den att resultatet blir perfekt, eftersom skivorna får exakt samma tjocklek och därför behöver precis samma tillagningstid och temperatur. Skär man upp mycket grönsaker och frukt för att torka, frysa eller förvara på något annat sätt är detta också ett oumbärligt verktyg. Denna typ av skärare lämpar sig perfekt för att få runda skivor, men om man istället behöver stavar kan exempelvis en pommes frites-skärare vara ett bra val.

En tomatskärare förenklar förberedelserna

För de flesta professionella kök är det förberedelserna som tar upp allra mest tid. Med rätt verktyg som en tomatskärare går det mycket fortare att förbereda råvaror och då kan man istället utföra andra viktiga arbeten som till exempel menyplanering, tillagning och inköp.

En professionell tomatskärare är mycket lätt att hantera eftersom den har ett handtag som man använder för att genomföra skärningen. Det gör arbetsmomentet ergonomiskt, snabbt och säkert. Även champinjoner, citrusfrukter, gurka samt en rad andra grönsaker och frukter kan skäras upp med hjälp av en skärare. För en cateringfirma, smörgås- eller salladsbar samt för restauranger och kaféer är detta ett oumbärligt verktyg som kan se till att verksamheten inte stannar upp vid det tidskrävande förberedelsearbetet.

Även för det kök som vill producera soltorkade tomater är en tomatskärare ett måste, för eftersom skivorna blir en och samma storlek garanteras ett jämnt resultat vid dehydreringen. Professionell utrustning är designad för att inte ta upp mycket utrymme, så både små och stora kök kan använda sig av en skärare.

När du köper företagets nya tomatskärare från Expondo får du garanterat hög kvalitet till ett lågt pris. Dessutom är det tre års garanti på alla produkter. Beställer du din nya grönsaksklyvare från vår butik levereras den direkt till den adress du önskar och leveransen är helt gratis.