Trustpilot

Induktionsspis

Hitta inspiration på expondos blogg!

Induktionsspisar har blivit allt mer populära bland såväl hobbykockar som gastronomiproffs. Orsaken är enkel; maten värms upp väldigt snabbt, och temperaturen är ytterst enkel att reglera. Tack vare alstring genom magnetism är det också bara kärlet som blir hett: den keramiska hällen förblir sval och induktionsspisen värmer dessutom inte upp omgivningen. Ta en titt på våra induktionsspisar och -plattor, och gör din beställning redan idag! Vi bjuder naturligtvis på leveransen – oberoende om du beställer till hemmet eller restaurangen.

Hur fungerar en induktionsspis?

Traditionella spisar fungerar genom att värma upp spisplattan och sedan avge plattans värme till kokkärlet. Induktionsspisen däremot skapar ett elektromagnetiskt fält som värmer upp kokkärlens bottnar. Då själva spisplattan inte värms upp kan du i princip sätta handen på plattan, även om spisen skulle vara på full värme, utan att bränna dig – dock kan plattan värmas upp en aning från kärlets värme.

Induktionsspisen har blivit många kockars favorit just tack vare denna värmningsteknik som möjliggör snabba förändringar i koktemperaturen: vatten når sin kokpunkt otroligt snabbt, och på samma sätt svalnar kokkärlet blixtsnabbt i jämförelse med el- och gasspisar. Induktionsspisar är ofta något dyrare än andra spisar, men samtidigt blir brukskostnaderna också mindre, då spisen inte förbrukar lika mycket energi.

Om du funderar på att köpa en induktionsspis bör du lägga på minnet att alla kärl inte kan användas med induktion. Eftersom induktionsspisen använder sig av magnetfält för uppvärmningen, måste kastruller, stekjärn och andra kärl ha magnetiska bottnar. Om du inte redan gjort stora investeringar i kärl är induktionsspisen ett fint alternativ, men om du redan investerat en större slant på kärl som inte kan användas med induktion vill du kanske hellre ta dig en titt på våra utmärkta gasspisar och effektiva elspisar.

Restaurangutrustning från expondo

I vår nätbutik hittar du, utöver våra innovativa induktionsspisar, ett massivt urval av vitvaror och annan restaurangutrustning som passar både ambitiösa hobbykockar och storkök där allt sker i ett högt tempo! Tack vare av vår mångåriga erfarenhet inom försäljning av restuarangutrustning på nätet vet vi exakt vad dagens gastronomiproffs behöver; stabil kvalitet kombinerat med konkurrenskraftig prissättning. Induktionsspisarna och den övriga utrustningen vi säljer innehar lång livslängd - du behöver inte oroa dig för att den nya diskmaskinen eller fritösen ska ge upp mitt i den hektiska lunchruschen. Vi arbetar i tätt samarbete med våra producenter, och har en bra insikt både vad gäller kundernas önskemål och krav samt producenternas åsikter. Då vi enkelt kan vidarebefodra kundernas krav och önskemål till producenterna, är produktionen alltid nära kunden till hands: innovativa lösningar är en stor del i alla slags affärsverksamheters framgångskoncept.

Genom vårt samarbete med tillverkarna erhåller du inte bara bevisad kvalitet, utan kan också ta del av kostnadsfördelar. Då alla onödiga mellanhänder tagits bord från värdeskapningskedjan får du automatiskt det bästa möjliga priset och behöver inte oroa dig för att överpriser som kan uppstå i samband med när antalet mellanhänder stiger. Våra induktionsspisar kan du alltså vara säker på att du får till förmånliga priser.

Ta en titt på våra övriga gastronomiprodukter och upptäck vårt breda sortiment av robust utrustning. Gör din beställning redan idag och få gratis hemleverans på köpet!