Trustpilot

Soptunnor

Hitta inspiration på expondos blogg!

En av de viktigaste aspekterna hygieniskt sett, i ett restaurang- eller storkök, är sophanteringen. För att få tillreda mat som är till försäljning innebär det att man måste följa alla föreskrifter gällande detta. Förutom rätt förvaring och hantering av råvaror är kraven på hygien och sophantering också höga. När det kommer till valet av vilken soptunna man skall använda sig av är utbudet rätt så stort. Idag väljer dock många att köpa en soptunna i rostfritt stål.

Hållbar köksutrustning i rostfritt stål

Genom att välja en soptunna i rostfritt stål har man ett garanterat hållbart sopkärl. Fördelarna med rostfritt stål är bland annat att det rostar ej om det utsätts för vatten, lätt att rengöra samt en yta som skyddar bra mot bucklor och repor. Det är med andra ord ett mycket slitstarkt material. Det finns även terassvärmare i rostfritt stål som är ypperliga att använda i till exempel utomhuskök.

Förutom hygienprodukter, som till exempel en soptunna i rostfritt stål, finns det mycket annat man behöver i ett professionellt kök. I utrymmen där man tillreder mat är arbetsytorna oftast gjorda i rostfritt stål. Likaså kärl och andra köksredskap som är ämnade för matlagning. Tack vare att stålet är tåligt och lätt att rengöra, förhindrar det att bakterier fastnar på ytorna och i kärlen. För att få ett kök som är enhälligt inrett går det bra att välja även annan köksutrustning, som restaurangdiskmaskin och kylarrangemang, i rostfritt stål. Är det fråga om en restaurang bör man också tänka på hur man skall inreda för att kunderna skall trivas bra. Inomhus kan man använda sig av möbler som är lite mindre slitstarka. Är det en restaurang med utomhusterrass kan det löna sig att använda utomhusmöbler som delvis är gjorda i rostfritt stål och på så vis är mera hållbara. Det kan också vara bra att använda askkoppar i rostfritt stål eftersom de håller bra för användning utomhus och är lätta att rengöra.

Soptunna för professionella kök

I professionella kök är sophantering en mycket viktig del av hygienkraven. Genom att välja en soptunna i rostfritt stål får du ett sopkärl som är slitstarkt och lätt att rengöra. Dessutom har produkter gjorda i rostfritt stål en mycket tidlös design.

Det räcker sällan att ha endast en soptunna i ett större kök. För ett professionellt kök som vill föregå med gott exempel kan det vara bra att sortera soporna rätt. Då behöver man sopkärl för både matrester och annat material som förmultnar samt att man behöver sopkärl för icke komposterbart material som till exempel plast. Många av de rostfria sopkärlen har även lock som lätt går att öppna och stänga med hjälp av en fotpedal.

Vilken storlek på soptunna man behöver avgörs långt beroende på kökets storlek. Det finns sopkärl gjorda i rostfritt stål att välja på i många olika storlekar och former. Man bör dock ta i beaktande hur soporna avlägsnas från köket. Är det kökspersonal som lyfter och bär är det viktigt att det inte blir för tungt.

Gör restaurangköket komplett med våra sopkärl i rostfritt stål. Beställ enkelt valfri soptunna i vår nätbutik och få den enkelt levererad ända fram till dörren. Med våra produkter kommer du inte att bli besviken. Vi erbjuder moderna och hållbara produkter till ett bra pris.