Trustpilot

Grönsaksklyvare

Hitta inspiration på expondos blogg!

En grönsaksklyvare måste vara ett av de smartaste verktyg som finns! Vare sig du har ett storkök eller gatukök, så har du användning för en bra grönsaksklyvare. Den underlättar arbetet oerhört mycket då du ska skära grönsaker, pommes frites eller göra snygga fruktbitar. Den skär enkelt grönsaker, frukt och rotfrukter i snygga stavar. Ett självklart komplement till den som använder en fritös mycket. Här får du förberedelsearbetet med friteringen att gå snabbt och galant. Ett verktyg för proffs!

Rolig och enkel att använda, lätt att rengöra

En grönsaksklyvare hanterar endast grönsaker och frukt. Så för att handskas en del sorters köttprodukter behöver du också komplettera med en skärmaskin. Med den kan du skära till skinka, rostbiff, salami, samt även ost och bröd. Även grönsaker kan skäras med den, men då inte i stavar som med grönsaksklyvaren, utan skivor som du sedan själv måste skära till mindre bitar.

Utöver grönsaksklyvare och skärmaskin finns det andra verktyg som behövs i ett storkök, gatukök eller i en restaurang. En korvskärare kan vara ett alternativ skärmaskinen, lämplig för er som regelbundet skär till stora mängder korv. Den gör hela processen väldigt mycket snabbare än att skära för hand och du får jämnstora bitar av korven. En induktionswok är en underbar uppfinning: woken är helt enkelt en stor skålformad spisplatta, som man kan reglera temperaturen på exakt. Den hettas också upp snabbt. Den gör wokandet smidigt och enkelt och även resultaten överlägsna. En pastamaskin för professionellt bruk är något för dig som har inriktning på italiensk cuisine eller husmanskost. Med en maskin av den här typen kan du göra lasagneplattor, spagetti, gnocchi eller farfalle; valet är ditt. Våra maskiner håller alla hög kvalitet och du kan vara säker på att du får maximal kvalitet för pengarna när du handlar din köksutrustning hos oss.

Grönsaksklyvare för den noggranna kocken

Fördelen med en grönsaksklyvare är att du inte behöver oroa dig för att bitarna ska bli ojämnt stora. De blir alla i samma storlek, vilket ger ett helt annat intryck på tallriken. Man äter också med ögat, ska vi komma ihåg.

En av våra fina grönsaksklyvare kommer från märket Royal Copenhagen. Den är tillverkad i rostfritt stål och är mycket slitstark. Den är väldigt enkel att rengöra med vanligt vatten och diskmedel. Den är liten och nätt i storleken och tar inte mycket plats i skåpet. Den är robust och står stadigt tack vare gummifötterna. De extra vassa knivarna ser till att du kan pressa ner potatisen med en hand om du vill. Bladen kan bytas ut för olika tjocklekar på stavarna.

Snitten blir helt exakta med den här typen av grönsaksklyvare. De tillbehör i form av extra klingor hittar du också i vårt sortiment. Vill du även ha andra typer av mindre skärare, har vi även speciellt utformade frukt- och salladsskärare. Du hittar garanterat det som du behöver bland vårt utbud.

Så, vare sig du behöver en grönsaksklyvare eller annan skärmaskin, så tror vi att du hittar den hos oss. Vi vill att ditt köp ska kännas tryggt och säkert för dig och din rörelse, så våra varor inkluderar alltid fri frakt och en returrätt på 100 dagar.